Tóth Zoltán

Saját élményű

Addiktológiai
konzultáns

Magán addiktológiai konzultáció Budapesten

Teljes bizalommal fordulhat hozzám, amennyiben Önnek, vagy hozzátartozójának alkohol, drog vagy netán viselkedési függőséggel (játék, munka, kapcsolati függőség – kodependencia) összefüggő  problémája van.

Mindazonáltal nálam a konzultáció elengedhetetlen része a diszkréció és az empátia. Mert ami köztünk elhangzik az ott is marad. Mivel jómagam is felépülő szenvedélybeteg vagyok, nem ítélkezem, nem bírálok és nem minősítek senkit, elsődleges és egyetlen dolog motivál, hogy klienseimnek segíthessek visszaszerezni a szenvedélybetegségük feletti kontrollt. Az alkoholbetegség hatékony kezelése sem megy egyik napról a másikra, nincs varázsszer sajnos. Azt szoktam mondani az erőbe sem egy napig gyalogoltam befelé, a kivezető út is hosszú.

A konzultációra személyesen és online formában is van lehetőség. Ugyanakkor én előnyben részesítem a személyes találkozást. Mégpedig azért, mert véleményem szerint ez elengedhetetlen a bizalmi viszony kialakításához

alkoholizmus kezelése hatékony módszerekkel

Az alkoholizmus betegségének megértése, az alkohol hatása a szervezetre

Az alkoholizmus a testnek és az elmének nagyon nagy károkat okozhat. Az alkoholisták életminősége jelentősen romlik, és számos szövődményhez vezethet, például a májbetegségekhez, az agykárosodáshoz, a szívbetegségekhez és más súlyos egészségügyi problémákhoz.

Az alkoholizmus azonban nem csak az egészségre van hatással, hanem az életminőségre is. Az alkoholista személyiségváltozásokat tapasztalhat, amelyek befolyásolhatják a kapcsolatokat, a munkát és az általános boldogságot.

Az alkoholizmus hatásai azonban nem csak az egyénre korlátozódnak. A családtagokra és barátokra is hatással lehet. Az alkoholbeteg viselkedése miatt a családtagok és barátok szorongást, stresszt és más nehézségeket élhetnek át. Az alkoholizmus nem csak az alkoholistára, hanem az egész családra és baráti körre is hatással van.

Az alkohol elvonási tüneteinek és a józan életmód elérésének szakaszai

A józan életmód elérése nem egyik napról a másikra történik. Az alkoholizmus kezelése és a józan életmód elérése hosszú folyamat, amelynek számos szakasza van. Az első szakasz az elvonási tüneteinek kezelése.

Ezek a tünetek az alkoholisták számára rendkívül kínosak és kellemetlenek lehetnek, és nagyon rossz emlékekkel párosulhatnak azok számára is, akik segítenek az alkoholista kezelésében.

Ilyenek lehetnek az izzadás, a remegés, a szívproblémák, az alvászavarok és az émelygés. Az alkohol elvonási tüneteinek kezelése az első lépés a folyamatban. Itt az alkoholisták gyakran szakértő segítségre szorulnak, hogy biztonságosan és hatékonyan kezeljék a tüneteket. A detoxikáció kezdeti szakasza sok esetben csak orvosi felügyelet mellett végezhető.

drink 5087479 1280
kermit 1651615 1280

Tippek az enyhébb fokú alkohol elvonási tünetek kezelésére

Az alkohol elvonási tüneteinek kezelése nehéz lehet, de vannak módszerek és tippek, amelyek segíthetnek az egyénnek a tünetek enyhítésében.

Az egyik legfontosabb dolog az, hogy az alkohol elvonási tüneteinek kezelése során folyamatosan figyelni kell az egyén egészségére és biztonságára. A kezelés során az egyénnek megfelelő időt kell adni az alvásra és a pihenésre.

Az is fontos, hogy kliens megfelelő mennyiségű (nem alkohol tartalmú) folyadékot fogyasszon, hogy elkerülje a dehidratációt. Meg kell próbálnia egészséges ételeket is fogyasztani, hogy fenntartsa a test energiaszintjét. Az alkohol elvonási tüneteinek kezelése során kerülnie kell a stresszt és a szorongást, amennyire csak lehetséges. Általában ez szokott a legnagyobb kihívás lenni.

Támogató rendszer kiépítése az alkoholizmus kezelésére

Az alkoholizmus kezelése és a józan életmód elérése nem könnyű feladat, és nagyon fontos, hogy a betegnek megfelelő támogató rendszere legyen.

A kliensnek szüksége van olyan emberekre, akik támogatják és segítik őt az úton. Fontos, hogy tudjuk, kik azok az emberek, akik támogatják őt, és akikkel bizalommal tud beszélni.

A konzultáció bármely szakaszában a kliensnek lehetősége van az önkéntes támogató csoportokhoz csatlakozni. Ezek a csoportok olyan embereket foglalnak magukba, akik ugyanazokon a problémákon mennek keresztül, és akik segítenek egymásnak a felépülés útján. Az alkoholizmus kezelése során lehetőség van pszichológus vagy más szakember bevonására is. 

j2onathan rados 732130 unsplash
neko tai 1082487 unsplash

Az alkoholizmus kezelésében a terápia fontossága

Az alkoholizmus kezelése során a konzultáció nagyon fontos szerepet játszik. Segít az egyénnek megérteni az alkoholizmus okait és következményeit.

Az alkoholizmus kezelése során a konzultációs folyamat segít megtalálni a megfelelő módszereket az alkohol elvonási tüneteinek kezelésére. Segít megérteni, hogy miért volt szüksége az alkoholra, és hogy hogyan lehetne helyettesíteni azt más tevékenységekkel és hobbival.

Az alkoholizmus kezelése és a józan életmód elérése során nagyon fontos, hogy az egyén az okokat kezelje és megelőzze a visszaesést. Az alkoholizmus okai lehetnek pszichológiai, érzelmi vagy környezeti tényezők. Meg kell találni azokat a sarokpontokat, amelyek segítenek megelőzni a visszaesést.

Állapotfelmérésre, vagy konzultációra az alábbi telefonszámon tud bejelentkezni!

Alkoholizmus kezelése - addiktológia Budapest
Abban az esetben, ha írásban szeretne időpontot foglalni kérem töltse ki az itt található űrlapot. Számomra fontos, hogy mielőbb megoldást találjunk a problémára, ezért minden megkeresésre válaszolok.

Az időpont lemondására lehetőség van a konzultációt megelőzően 2 munkanapon belül. A foglalt időpont előtt több mint 48 órával ez díjmentesen megtehető. A le nem mondott vagy későn lemondott konzultációs óra díja a klienst terheli.

Simon MarcSimon Marc
12:11 14 Apr 23
Tóth Úr remek szakember, a konzultációi diszkrètek ès tartalmasak. Ajánlom.
zsuzsanna kupizsuzsanna kupi
11:44 14 Apr 23
Én mint felépülő függő, szeretem Zolit hallgatni, mindig kapok valamit ami előre visz. Az a tapasztalat amivel ő rendelkezik , azt tudja àtadni így amit ő àtélt. Ez nagy segítség.
Vilmos KardosVilmos Kardos
10:27 06 Apr 23
Zoltán rendkívűl jó szakember,a szükséges tudás mellett,hatalmas tapasztalattal is rendelkezik.Nagyon sokat segített nekem is,az életemet megváltoztató döntések meghozatalában.Jó szívvel ajánlom,segíteni fog.
js_loader